Officiële Opening & Open Dag Koeientuin trekt veel belangstelling

Na 6 jaar plannen, onderzoeken en testen, was op 8 & 9 September het moment aangebroken om de door ID Agro en de projectpartners ontwikkelde “Koeientuin” te presenteren aan het grote publiek. Het revolutionaire stalconcept trok veel belangstelling.

Op 08 September vond de officiele opening plaats waarbij verschillende leden uit de projectgroep presentaties gaven over het ontstaan van de Koeientuin, de techniek achter het unieke stalconcept en de praktijkervaringen. Vervolgens schoven specialisten van binnen en buiten de sector aan voor een forumdiscussie met het publiek. Onder grote belangstelling van de genodigden liet Kees Romijn – voorzitter LTO Nederland – daarna de koeien ‘vrij’ in de Koeientuin waarmee de stal officieel geopend was. Voor de genodigden was dit het moment waarop zij de “Koeientuin” konden bekijken.

Op 09 September was het de beurt aan het grote publiek om deze bijzondere huisvesting voor melkvee te aanschouwen. Dit deden zij in grote getalen. Een klein stukje van de stal was zelfs vrijgemaakt om als bezoeker zelf de unieke weidevloer te ervaren. De dames zelf bleven er lekker rustig onder.

Ook de pers toonde veel belangstelling voor de unieke stal in Groenlo. Hier een greep uit de artikelen en videoreportages:

Volkskrant – Een paradijs voor koeiengeluk
Tubantia – Eerste Koeientuin ter wereld geopend in Groenlo
Melkvee – Koeientuin ‘aantrekkelijk kijkspel’   
Hart van Nederland – De Koeienhemel staat in Groenlo 
Telegraaf – Koeientuin paradijs voor koeien 

About the author

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *